Unul dintre bibanii mari.

Delta Dunării – Noi. 2021

By Bogdan, 21 noiembrie 2021

În mod neașteptat mi s-a mai oferit o ocazie să mai merg încă o dată în deltă anul acesta. Noroc de prieteni, zile de concediu rămase, un șef înțelegător dar mai ales o soție bună și care mă susține.

Drumul a fost mai ușor pentru că am făcut o pauză de o noapte. Când am ajuns, băieții reparau trim-ul la barcă. Mai trebuia băgat uleiul dar nu aveam seringă. Am mers și am cumpărat de la farmacia din Murighiol una de 50ml. Am pus cam 200ml de ulei. Așa stând și uitându-ne la Ovidiu cum bagă ulei l-am întrebat: dacă aveau doar seringi de 5ml cât crezi că am fi stat aici? Ne-am amuzat, am pus dopul și am plecat spre Crișan.

Pe drum ne-am oprit pe Isăcel cu barca în mâl dar ne-am scos și apoi direct la bibăneală. Nu mari, dar destui ca să ne țină ocupați vreo câteva zeci de minute. Apoi seara am mers la pensiune unde ne așteptau două lăzi cu raci.

În zilele ce au urmat am pescuit pe Isac unde am găsit un banc de bibani. Mari, frumoși, grași. Aproape o oră toți patru am scos biban după biban. Distracție pe cinste, ce mai.

Știuci am prins dar numai mârlițe. Maxim 25 cm și slăbuțe. Până în ultima zi când am avut două capturi mai măricele.

Concluzii

Și de această dată capturile mari s-au lăsat așteptate. Peste tot erau plase puse așa că de unde să prinzi ceva mare când din martie până în noiembrie tot ce e mare pică în plasele pescarilor.

Cei de la ARBDD ar trebui să găsească o modalitate ca și pescuitul recreativ să fie favorizat, deoarece acesta lasă cei mai mulți pești înapoi în Deltă. Din tot ce am prins în cele două ture, doar câțiva bibani mai mari am reținut pentru mâncat. Voi reveni cu un articol legat de posibile rezolvări ale eternului conflict dintre noi, pescarii la undiță și cei la plasă.

PeșteDimensiuni (cm)Masă (grame)Cantitate
Știucă18 – 44180 – 90010
Biban10 – 25100 – 52050