Un dădârlos care a tras frumos și mi-a făcut un drill pe cinste, cu ceva emoții.

Pescuit la staționar …

By Bogdan, 1 august 2022

Nu am mai pescuit al staționar de pe la 14 ani, de când am aflat ca pe lângă fâțe, caras și crap există clean. Anul acesta n-am avut însă încotro și a trebuit să pregătesc undițe pentru caras și crap (și după cum am constatat, și fâțe).

Băiatului cel mare îi place la staționar (e mult mai ușor și lipsit de efort) dar și câteva cunoștințe și-au exprimat intenția de a încerca pescuitul în acest fel.

În câteva partide de pescuit am prins carași de la 200g la 1kg, somn de 1kg și un pește mai interesant.

Minciogul a fost de mare ajutor pentru că a protejat peștii foarte bine, nu au fost răniți și s-au întors în apă în siguranță. Și marea majoritate s-au scos din cârlig singuri în momentul în care au ajuns in minciog, ceea ce m-a scutit pe mine de o muncă în plus.

Catostomus commersonii - un pește pe care nu l-am mai văzut până acum.

Porcușor

Aceasta este pește interesant prins de Matei. Nu am mai văzut așa mari de când eram copil și prindeam pe pârâul din Văleni, de lângă Făgăraș. Cert e că ne-am bucurat să-l vedem și l-am pus înapoi în apă cât de repede s-a putut.

Pot să spun că a fost plăcut să mai pescuiesc la staționar. Nu m-am priceput niciodată la pescuitul pe fundul apei dar prin aceste partide am început să învăț și să mă deprind un pic.