Cutia mea de pescuit

Cutia mea de pescuit

By Bogdan, 12 ianuarie 2022

Un proverb românesc zice „să nu pui carul înaintea boilor”. E, eu cred că tocmai asta am făcut atunci când mi-am achiziționat cutia mea de pescuit pentru caiac, deși caiacul nu-l am.

Documentându-mă despre caiac am aflat și de o cutie potrivită. Și cum la magazin o fost promoție, am achiziționat-o. Este produsă de Flambeau, model TKP455.

Cutia a venit relativ repede, asamblarea o fost ușoară. Este foarte solidă și spațioasă. Are două compartimente, unul mai mic în partea de sus și altul mai mare jos. Pentru a o face mai versatilă a trebuit să îi adaug diverse îmbunătățiri . Iată-le mai jos:

  • O coardă susține capacul cutiei de sus pentru ca acesta să nu se deschidă mai mult decât e nevoie.
  • Similar am pus altă coardă pentru capacul cutiei de jos. Dar una singură mi s-a părut ca nu echilibrează cutia mică când aceasta e încărcată. Așa că am mai pus o coardă și în partea stângă.
  • Suporturile de undițe le-am găurit și am adăugat coardă elastică. E utilă pentru a ține bețele strâns lipite de cutie sau din contră, depărtate de ea pentru a umbla mai ușor înăuntru.
  • Pentru a face închiderea mai silențioasă, am pus pe margini un material similar izoprenului, de 1-2mm grosime.
  • Pe capacul de sus am adăugat coardă elastică de 6mm. Aceasta mă ajută să păstrez la loc sigur diverse cutii si ustensile pe care le folosesc la pescuit.
  • În adâncitura de la mijlocul capacului am pus plută care asigură mai multă liniște când am de lucru ceva pe capac și totodată face ca lucrurile așezate pe ea să nu alunece așa ușor.
  • Cele două balamale verzi au fost asigurate cu „șoricei” de partea culisantă, iar aceasta, la rândul ei, de cutie. Se pare ca fiind din plastic, acestea se pot desprinde.
  • Fiecare suport de undiță are un cordon extensibil cu carabinieră și „arici cu scai” pentru asigurarea undițelor în timpul deplasării.
  • În compartimentul mic mi-am făcut două separatoare din textolit de 2mm. Pe mulți am văzut că le prind cu „șoricei” de plastic dar eu nu vreau să dau găuri în cutie, așa că am căutat să mă folosesc de structura peretelui pentru imobilizarea separatoarelor. Cred că așa funcționează mult mai bine.
  • În compartimentul mare aveam nevoie de asemena de câteva separatoare, așa că am utilizat tot textolit de 2mm și profilul pereților cutiei pentru a fixa separatoarele fără a găuri cutia.

Pe caiac, cutia va fi asigurată de câteva carabiniere pentru a nu se „plimba” sau, mai rău, dacă caiacul se răstoarnă să nu-mi fac o pagubă serioasă pierzând năluci, cutie, undițe. Un lucru important pe care toți insistă este ca tot ceea ce e pe caiac să fie asigurat cu corzi, carabiniere sau alte metode.