Prima zi în Deltă ne întâmpină cu soare și căldură.

Delta Dunării – Oct. 2020

By Bogdan, 24 decembrie 2020

Încă un an a trecut de la ultima deplasare în Deltă. Abia așteptam acest moment. De data aceasta am ales să mergem în zona Caraorman-Crișan și să pescuim pe lacurile din apropiere. Baza a fost stabilită lângă lacul Iacob.

După prima zi așteptările noastre referitor la cantitatea de pește pe care am putea prinde s-au diminuat simțitor. Și asta deoarece, tot lacul Iacob era înțesat de plase oriunde te uitai și am fost atenționați seara să nu intrăm în lac că sunt puse diverse „scule”. Ce o însemna asta nu știu exact, dar presupun că au blocat accesul pe lac prin plasarea de plase de latul lui. În afară de o știucă prinsă de un coleg nu am văzut alți pești după câteva ore bune de pescuit.

Am mers pe majoritatea lacurilor din jurul taberei (Macovei, Vătafu, Lumina, Puiuleț) dar fără sorți de izbândă prea mari. Lumina ne-a dat ceva mai mult pește decât celelalte dar fără să fie comparabil cu ceea ce am prins în anii anteriori.

Anul acesta peștele a mers rău (comparativ cu anii trecuți când era prohibiție la știucă). Locul a contribui foarte mult la acest lucru pentru că oriunde ne duceam era plin de plase. Doar pe lacul Lumina nu erau pentru că e mai greu să le plaseze (dar erau la toate intrările în el).

Fir întins și să ne auzim cu bine.

PeșteDimensiuni (cm)Masă (grame)Cantitate
Știucă25 – 40180 – 10002
Biban10 – 25100 – 50025